Boekhandel van der Velden-van Dam
    Boekhandel van der Velden-van Dam

 

PICTO BENELUX                                                     


Fotokunst volgens oude technieken 

Tijdens het eerste weekend van zomerfestival Cultura Nova opent in galerie Van Dam in Heerlen een bijzondere fototentoonstelling. Picto Benelux, een in Brussel gevestigde groep fotografen uit de Benelux-landen, toont in de galerie een selectie van bijzondere fotografie gemaakt door de leden.

De aangesloten fotografen richten zich op de ‘edele’ fotografische technieken uit de begintijd van de fotografie tot en met de zilvergelatine-totografie op barietpapier. Met deze oude technieken maken de leden uitgesproken eigentijdse en originele fotografie.

Picto brengt fotografen samen die de oude technieken omarmen en willen voorkomen dat deze kennis verloren gaat. Buiten het overbrengen van de oude technische kennis, willen de leden ook een artistiek gevoel ontwikkelen. De resultaten van dit fotograferen zoals onze voorouders dat deden levert vaak bijzondere en kunstzinnige fotografie op. Zwart wit, maar ook in kleur.

In galerie Van Dam richt Picto Benelux een overzichtstentoonstelling van werk van de leden in. Bezoekers worden tevens wegwijs gemaakt in enkele oude ‘geheimzinnige’ technieken, zoals gomdruk, broomolie- en oliedruk, Van Dijke Bruin en fotogravure. Ter plekke is een verklarend drukwerk verkrijgbaar. Ook zijn deelnemende fotografen regelmatig aanwezig in de galerie.

De expositie in galerie Van Dam opent zondag 28 augustus om 16.00 uur en is tot en met zondag 9 oktober dagelijks gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van boekhandel Van der Velden van Dam, Promenade 153-155, Heerlen.

 

Bijgesloten foto’s zijn gratis te gebruiken bij een aankondiging van de expositie. Wie vooraf of tijdens de expositie in contact wil komen met Picto Benelux kan contact opnemen met Wiel Beijer, 06-53339552


http://www.picto.info/Nindex.html

 


 

bromoil_rsmets